Computer belastingvrij

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Computer belastingvrij

Tegenwoordig zijn er veel soorten communicatiemiddelen en computers. Denk hierbij aan een laptop, tablet of uitgebreide telefoon / smartphone. Om te bepalen of iets een computer of "telefoon / communicatiemiddel" is, gaat de Belastingdienst uit van het volgende:

  • Smartphones en dergelijke apparaten met een beeldscherm (diagonaal) van maximaal 7 inch (17,78 cm) zijn communicatiemiddelen. Is het scherm groter dan 7 inch en wilt u het apparaat toch als communicatiemiddel behandelen, dan moet u aannemelijk kunnen maken dat er sprake is van een communicatiemiddel.
  • Pocket-pc's, mini-notebooks, tablets, netbooks, e-readers en navigatieapparatuur zijn computers.

U mag uw werknemer een computer vergoeden of verstrekken, en natuurlijk ook de bijbehorende randapparatuur. De voorwaarden zijn:

  • 90% of meer zakelijk gebruik;
  • apparatuur moet meerdere jaren kunnen worden gebruikt;
  • verstrekken is eenvoudiger (en meestal fiscaal gunstiger) dan vergoeden.

Bij privégebruik van meer dan 10% moet een deel van de "waarde" tot het loon worden gerekend. Bij een ter beschikking gestelde computer met printer moet u in het 1e, 2e en 3e jaar 30% van de waarde van de computer in het economische verkeer tot het loon rekenen.


Computer belastingvrij

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte