Gereedschap en apparatuur belastingvrij

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
27-08-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Gereedschap en apparatuur belastingvrij

Vergoedingen en verstrekkingen voor gereedschappen, maar ook (beeld en geluids-)apparatuur, muziekinstrumenten, etc., behoren niet tot het loon en kunnen dus belastingvrij worden verstrekt. Mits deze zakelijk worden gebruikt.

Als de waarde van deze zaken lager is dan € 450 (inclusief omzetbelasting), dan kan het geheel belastingvrij worden vergoed en / of aan de zaak worden verstrekt. Is de zaak duurder, dan kan enkel de afschrijving belastingvrij worden vergoed. Een alternatief is om duurdere zaken in z'n geheel belastingvrij te vergoeden waarbij de werknemer een vergoeding moet betalen over zijn of haar privégebruik (van deze zaak).

Bij het einde van de dienstbetrekking moet de werknemer de apparatuur (of het gereedschap) aan de werkgever vergoeden (tegen de waarde op dat moment).


Gereedschap belastingvrij

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte