Bijverdienen student

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
09-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Bijverdienen student in corona tijd

Door de corona crisis werken studenten meer. De bijverdiengrens voor vakantiekrachten met een studielening of studiefinancering wordt dan ook losgelaten. De normale grens voor het bijverdienen (in 2019) bedroeg € 14.682, dit gaat dan om het belastbaar loon of verzamel inkomen.

Bijverdienen en kinderbijslag

Ook vakantiekrachten van 16 en 17 jaar mogen onbeperkt bijverdienen.

Student met bijbaan recht op TOFA

Flexwerkers die tenminste € 400 per maand hebben verdiend in februari 2020 komen in aanmerking voor een inkomenssteun van € 550 bruto per maand over de maanden april - mei 2020. Studenten met een bijbaan kunnen hier dus wellicht ook een beroep op doen. De TOFA regeling is op 3 juni 2020 bekend gemaakt. Het loon inzake de TOFA wordt gezien als normaal belastbaar bruto loon. Dit loon moet dus worden meegenomen voor de toeslagen. De loonheffing wordt ingehouden door het UWV. De uitkering kan vanaf eind juni 2020 worden aangevraagd. Wees er op tijd bij !


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte