Belastingvrij personeelsfeest organiseren? Dan wel op eigen locatie !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Personeelsfeest en belastingen

Personeelsfeest op eigen locatie

Personeelsfeestjes, recepties, etc. zijn onbelast, mits het feestje ‘op de werkplek’ heeft plaatsgevonden. De werkplek wordt voor toepassing van de regeling wat ruimer toegepast; ook andere locaties van het bedrijf van de werkgever kwalificeren als werkplek.

De verstrekte consumpties waardeert u op nihil, ook voor werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren.

Personeelsfeest op externe locatie

Organiseert u een personeelsfeest op een externe locatie, dan is sprake van loon voor de werknemer(s). Ook de kosten van artiesten vallen onder deze ongunstige regeling.  Voor de consumpties van een personeelsfeest op een externe locatie geldt, dat deze maaltijden tot het loon worden gerekend. Daarbij wordt uitgegaan van het factuurbedrag inclusief btw. Voor deze maaltijden geldt geen normbedrag. 

Het loon van een personeelsfeest op een externe locatie kunt u uiteraard onderbrengen in de zogenaamde vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Omzetbelasting en personeelsfeest

De btw is verrekenbaar als op het personeelsfeest enkel werknemers aanwezig zijn. Komen er ook relaties of klanten, dan is de btw voor dit deel niet verrekenbaar, vraag dan om 2 facturen. De kosten mogen voor de btw niet uitkomen boven een bedrag van € 227 per werknemer, dit komt door het Besluit Uitsluiting Aftrek (het BUA).

Met een boekhoudpakket kunt u voor een relatief klein bedrag of zelfs helemaal gratis uw boekhouding bijhouden. Ook de btw-aangifte is veel eenvoudiger met een boekhoudpakket als u de boekhouding regelmatig (in ieder geval wekelijks) bijhoudt. De software geeft dan namelijk een kant-en-klaar btw-overzicht dat u eventueel ook nog automatisch kunt indienen bij de Belastingdienst.

Er zijn veel (gemakkelijke) online boekhoudprogramma’s beschikbaar. Maar om het u iets makkelijker te maken, hebben wij alvast een selectie gemaakt van de beste boekhoudpakketten voor ondernemers:

 

Maakt u liever gebruik van een boekhouder of accountant? Klik dan op de button hieronder.

Offerte van deskundige en actieve accoutant?


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte