Zijn de aftrekbare kosten inclusief of exclusief BTW?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Zijn de aftrekbare kosten inclusief of exclusief BTW?

"Hoe bepaal ik de hoogte van kosten die aftrekbaar zijn, inclusief of exclusief BTW? Of hangt het er vanaf in hoeverre de BTW verrekend is?"

Antwoord

Als u BTW-plichtig ondernemer bent, dan kunt u alle aan u in rekening gebrachte BTW in vooraftrek nemen op uw BTW-afdracht. De BTW over uw kosten is daarmee al verrekend. U kunt de kosten daarna alleen nog zonder BTW in aftrek nemen. Bent u niet BTW-plichtig, dan kunt u de in rekening gebrachte BTW niet verrekenen. In dat geval kunt u de gemaakte kosten inclusief BTW in aftrek nemen.

Andere interessante artikelen voor ondernemers

Lees ook: Studiekosten aftrekbaar 2015
Lees ook: Sponsoring en fiscus
Lees ook: Meewerkaftrek 2015 (meewerkbeloning partner)
Lees ook: Kosten sportschool/fitness aftrekbaar
Lees ook: Belastingtips ondernemers


Zijn de aftrekbare kosten inclusief of exlusief BTW?

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte