Wanneer belastinggeld 2020 terugvragen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
11-01-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Wanneer belastinggeld 2020 terugvragen 

Veel mensen doen elk jaar aangifte. Er zijn echter nog steeds tienduizenden mensen die geld laten liggen bij de Belastingdienst omdat er geen aangifte wordt gedaan. Als u werkt bij een werkgever, wordt er automatisch via uw salaris (loon-)belasting ingehouden en afgedragen. In sommige situaties wordt er teveel ingehouden en heeft u recht op een extra heffingskorting die u niet via uw werkgever krijgt.

Wanneer krijgt u belasting terug?

Bepaalde groepen mensen krijgen vaak belasting terug, dit zijn:

  1. Mensen met een bijbaantje;
  2. Mensen die vakantiewerk hebben verricht;
  3. Mensen die werken en ouder zijn dan 62 jaar;
  4. Als u niet het gehele jaar hebt gewerkt;
  5. Als u aftrekbare kosten heeft, zoals studie, ziekte, eigen woning, giften, lijfrenten, etc.;
  6. Als u gescheiden bent;
  7. Als u alleenstaande ouder bent.

Hoe krijg ik belasting terug?

Ga naar de site van de Belastingdienst en download het programma. U kunt uw gegevens invullen en kijken of u geld terugkrijgt. Zo ja, dan kunt u direct de aangifte invullen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte