Advocaatkosten bij ontslag

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
06-05-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Advocaatkosten bij ontslag

"Zijn de advocaatkosten bij ontslag aftrekbaar voor de inkomstenbelasting?"

Sinds 2001 zijn de kosten voor advocaten of juridische bijstand niet meer aftrekbaar. De rechter heeft ook nog eens gekeken naar de advocaatkosten bij ontslag en ook de rechter is van mening dat advocaatkosten bij ontslag niet aftrekbaar zijn.

Belastingtips advocaatkosten bij ontslag

Uw werkgever mag de advocaatkosten bij uw ontslag wel belastingvrij vergoeden. Bij individueel ontslag is het dan ook verstandig om dit met uw werkgever af te spreken, als dit nog kan tenminste. Bij collectief ontslag wordt er meestal in het sociale plan een bedrag opgenomen inzake de advocaatkosten die belastingvrij worden vergoed.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte