Meewerkende kinderen belonen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
29-12-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Meewerkende kinderen belonen

Kinderen kosten geld. U mag meewerkende kinderen die bij u in de zaak werkzaam zijn, een salaris geven. Voor kinderen met kinderbijslag mag er maximaal € 4.000 per jaar worden bijverdiend. Voor kinderen met studiefinanciering bedraagt deze grens € 12.000 per jaar. Tot zo'n € 400 per maand zal het kind vrijwel geen belasting betalen.

De kalenderjaarregeling (tip 1)

De kalenderjaarregeling is een vereenvoudigde regeling voor meewerkende kinderen die in de onderneming van hun ouders werkzaamheden verrichten. De voorwaarden voor de regeling zijn:

  1. kind moet ouder zijn dan 15 jaar;
  2. kind moet thuis wonen;
  3. kind mag niet verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen;
  4. de onderneming mag niet van het kind zijn.

Voordelen van deze regeling zijn:

  1. geen loonadministratie;
  2. geen loonbelastingverklaring of loonstaat;
  3. geen betaling sociale premies;
  4. afdrachten eens per jaar, liquiditeitsvoordeel.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte