Kleine banen regeling

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kleine banen regeling

Voordeel, lagere loonkosten bij jonge mensen, bespaar eenvoudig 15%.

Hoe werkt de regeling?

Sinds 2010 doet de regering er alles aan om jonge mensen goedkoop aan het werk te krijgen. De werkgever moet wel loonheffing inhouden en afdragen, edoch geen premies werknemersverzekering en zorgverzekeringswet betalen. Het voordeel voor de werkgever bedraagt ongeveer 15% van de normale loonkosten.

Vereisten

De werknemer mag niet meer verdienen dan een wettelijk maximum. Hoeveel uren hij of zij hiervoor werkt doet eigenlijk niet terzake. Het bruto maandloon is als volgt opgebouwd:

  • 18 jaar: € 275 per maand;
  • 19 jaar: € 375 per maand;
  • 20 jaar: € 425 per maand;
  • 21 jaar: € 500 per maand;
  • 22 jaar: € 600 per maand.

Als de werknemer nog studeert of verder geen inkomen heeft krijgt hij de ingehouden loonheffing meestal terug.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte