Veilig beleggen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
09-10-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Veilig beleggen

U mag belastingvrij ongeveer € 20.000 aan vermogen bezitten, dit naast uw eigen woning. Het genoemde bedrag wordt verdubbeld als u een partner heeft. Over het meerdere moet u 1,2% belasting betalen.

Maatschappelijk beleggen

Vermogen dat u heeft belegd in maatschappelijke beleggingen leveren vaak een lager rendement op. Als u echter in erkende maatschappelijke beleggingen heeft belegd, krijgt u een extra vrijstelling van zo'n € 55.000. Naast de extra vrijstelling krijgt u ook een heffingskorting van 1,3%.

U kunt dus 2,5 % minder rendement over dit vermogen maken zonder dat u dit netto meer zou opleveren, het rendement is immers belastingvrij.

Wat is maatschappelijk beleggen?

Maatschappelijke beleggingen zijn beleggingen in erkende sociale en groene fondsen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte