Oplaadpaal elektrische auto

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Oplaadpaal elektrische auto

Als u (als werknemer) een oplaadpaal voor uw elektrische auto thuis heeft staan, hoeft u deze niet tot uw loon te rekenen. Deze is dus belastingvrij. De Staatssecratis heeft dit in 2015 in een besluit laten weten. Het gaat bij deze kosten om:

  • de aanleg van de oplaadpaal voor de elektrische auto;
  • aanpassingen aan de oplaadpaal voor de elektrische auto (kabel graven, extra groep in woning, etc.).

De werkgever mag de kosten rechtstreeks voor zijn rekening nemen. Het gaat dus fiscaal (binnen de werkkostenregeling) om de intermediaire kosten. De kosten van de elektriciteit mag de werknemer (belastingvrij) bij de werkgever declareren.

Voordeel elektrische auto

Het voordeel van een elektrische auto is met name van fiscale aard. Het voordeel was in 2014 nog groter (lagere bijtelling, meer aftrekposten binnen de onderneming). Ook in 2015 is de elektrische auto nog steeds voordelig. De bijtelling bedraagt veelal 4% of 7% (bij een niet-elektrische auto is dit 14%, 20% of 25%).

Welke kosten mogen niet belastingvrij worden vergoed?

Het nieuwe besluit geldt niet voor de elektrische auto die niet van de werkgever is. Dus als een werknemer zelf een elektrische auto koopt, mag u de laadpaal niet belastingvrij vergoeden. Maximale vergoeding is dan € 0,19 per zakelijke kilometer.

Bron oplaadpaal elektrische auto

Besluit Staatssecretaris inzake oplaadpaal elektrische auto.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte