Kilometeradministratie is weg

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
02-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kilometeradministratie is weg

Rittenadministratie is vernietigd  

Een woedende vrouw heeft de kilometeradministratie van haar man verscheurd. De man kan hierdoor niet aantonen dat hij minder dan 500 kilometer met de auto van de zaak heeft gereden. En toen? Bijtelling en boete 10%, aldus het Gerechtshof en de Hoge Raad.

Hoge Raad 14 juni 2013, auto van de zaak

De heer X is journalist en rijdt een auto van de zaak van zijn werkgever. Hij heeft een verklaring voor geen privégebruik ingevuld. Er is een kilometeradministratie op papier en op de laptop. De partner van de heer X is ziek en heeft tijdens een woedeaanval de administratie vernietigd en de PC kapot gemaakt. Gevolg: de administratie is weg. Over 2008 en 2009 wordt een naheffingsaanslag en een boete van 50% opgelegd. Het Gerechtshof heeft de boete verminderd van 50% tot 10% omdat er geen sprake is van opzet maar van grove schuld. De Hoge Raad is het met het Gerechtshof eens.

Bron

Hoge Raad 14 juni 2013 Auto van de Zaak.


Meer weten van kilometeradministratie is weg

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte