Ondernemerscheck Belastingdienst

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Ondernemerscheck Belastingdienst

De Belastingdienst heeft al enige jaren de Ondernemerscheck op haar site staan, deze kunt u hier raadplegen. Via deze site kunt u als ZZP'er / ondernemer beoordelen of u belasting moet betalen. De Belastingdienst geeft aan dat deze check handig is als u (nog) geen fiscaal adviseur hebt.
Via onze site kuntu de gratis fiscale scan laten uitvoeren, deze is veel breder dan de genoemde scan van de Belastingdienst en kijkt tevens naar de mogelijke aftrekposten. U betaalt daardoor minder inkomstenbelasting.

Wat doet de ondernemerscheck van de Belastingdienst ?

 1. Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting?
 2. Op welke aftrekposten heeft u recht?

Wat doet de fiscale scan van Belastingtips ?

Naast bovenstaande kijkt de fiscale scan naar de volgende onderdelen:

 1. Geen computer maar een fiscaal jurist zal uw bedrijf en prive situatie beoordelen
 2. Welke aftrekposten zijn er voor u mogelijk?
 3. Als u geen ondernemer bent, hoe is dit dan wel te realiseren?
 4. Welke aftrekposten laat u onbenut (lijst met ruim 100 adviesonderdelen)?

Wat wordt vaak door de ondernemer vergeten?

 • Belonen kinderen
 • Belonen partner
 • Middeling van inkomen
 • Privé gebruikte spullen voor het bedrijf 
 • Investeringsaftrek
 • Meewerkbeloning
 • Pensioen voor ondernemers met eenmanszaak  
 • Kosten woning / werkkamer
 • Verkeerde keuze en / of fiscale verwerking auto van de zaak
 • Studiekosten eenmanszaak

Optimaal gebruik maken van aftrekbare kosten voor de eenmanszaak

Veel ondernemers met een eenmanszaak (of ZZP'ers) kennen niet alle fiscale mogelijkheden ten aanzien van de aftrekbare kosten. De Belastingdienst heeft hiervoor de ondernemerscheck ontwikkeld. Deze kijkt echter meer naar risico's en minder naar mogelijkheden. Wij hebben hiervoor de fiscale scan ontwikkeld. Deze fiscale scan controleert de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting op meer dan 100 advies- / besparingsopties. Hierbij worden uiteraard ook de vaak vergeten aftrekposten (zoals hierboven benoemd) meegenomen. Van deze mogelijkheden krijgt u een uitgebreid rapport, een soort APK van uw eenmanszaak en privésituatie. De fiscale scan levert in 75% van de gevallen een voordeel op van tenminste € 1.500. Kijk hier of de fiscale scan iets voor u is.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte