Welke kosten zijn nog meer aftrekbaar? Laat u een adviseren !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Aftrekposten VOF of maatschap

Alle kosten die zakelijk zijn ten behoeve van uw bedrijf zijn aftrekbaar. Daarnaast krijgen de ondernemers binnen de maatschap of Vennootschap onder Firma gratis extra aftrekposten. Sommige kosten zijn beperkt aftrekbaar. Wilt u optimaal gebruik maken van uw aftrekposten, overweeg dan eens een fiscale scan welke wordt opgesteld door een ervaren fiscaal jurist.

Aftrekbare bedrijfskosten

Een vennootschap onder firma is eigenlijk een eenmanszaak met meerdere eigenaren. Alle vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van het bedrijf, dit met hun gehele privé- en bedrijfsvermogen. Een ondernemer binnen de VOF (bedrijf met kapitaal en winstoogmerk) mag al zijn bedrijfskosten ten laste van de winst van de VOF brengen. De aftrekposten voor de VOF zijn substantieel. Het is verstandig om hier eens rustig voor te gaan zitten en eens een gratis bespreking met een fiscaal jurist in te plannen.

Ook zo tevreden over uw accoutant? Vraag een offerte! 

Hoe past u de aftrekposten toe?

Het belangrijkste is de aftrekbare kosten direct af te trekken van uw winst. Om twee redenen:

  • Als u een btw-ondernemer bent, mag u btw van de uitgaven aftrekken (op de uitzonderingen na uiteraard).
  • U kunt op tijd de inkomstenbelasting reserveren. Het voorkomt later kopzorgen.

U kunt de btw bijhouden in uw administratie via een Excel-formulier. Maar dat is werken en denken op korte termijn. Beter is bijvoorbeeld één van de volgende boekhoudprogramma's:

 

Beperkt aftrekbare kosten

Kosten voor representatie, eten, etc. zijn beperkt aftrekbaar, kijk hier voor een opstelling.

Gratis aftrekposten

Voor de echte ondernemer binnen een vennootschap onder firma zijn er een aantal extra aftrekposten. U moet dan wel 1.225 uur per jaar aan uw onderneming besteden en tevens moet dit de werkzaamheden betreffen waar u de meeste tijd aan hebt besteed. U krijgt dan de volgende aftrekposten:

Daarnaast kunt u eens kijken of u met de volgende fiscale belastingtips nog een extra voordeel kunt behalen:


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte