Telefoonkosten en internet belastingvrij vergoeden

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Telefoonkosten en internet belastingvrij vergoeden

Telefoonkosten, via mobiel of thuis, kunnen meestal belastingvrij door de werkgever worden vergoed. De enige voorwaarde die wordt gesteld is, dat de kosten van de telefoon voor tenminste 10% zakelijk zijn.

Computer of telefoon

Een computer mag belastingvrij worden verstrekt als deze voor 90% zakelijk wordt gebruikt. Voor een telefoon is 10% zakelijk gebruik voldoende. Het verschil tussen een telefoon en computer wordt steeds lastiger. Volgens het ministerie van Financien is een telefoon een communicatie-apparaat met een beeldscherm (maximaal diagonaal niet meer dan 7 inch - zeg zo'n 18 cm).

Telefoon thuis

Sinds 2007 mag de werkgever de telefoon thuis, internet thuis, etc. belastingvrij vergoeden (of voor zijn rekening nemen), mits sprake is van een meer dan bijkomstig zakelijk gebruik, aldus de Belastingdienst. Dit wil zeggen dat de telefoon (of tweede telefoon) voor meer dan 10% zakelijk wordt gebruikt. Bij een combi-abonnement voor TV, telefonie en internet beoordeelt de Belastingdienst de bijtelling als volgt:

  • zakelijk gebruik van 10% of minder volledig belast;
  • zakelijk gebruik 10% - 90% 50% vrij en 50% belast;
  • zakelijk gebruik 90% of meer volledig vrij.

Werkkostenregeling en telefoon

Onder de werkkostenregeling valt het ter beschikking stellen van een mobiele telefoon, iPhone, Nokia of Blackberry (smartphone)  onder de nul- of nihilwaardering, mits het zakelijk gebruik meer dan 10% is.

Bron


Meer weten van telefoon belastingvrij

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte