Personeelsfonds iets voor u? Belastingvrij uitkeren is dan mogelijk

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kerstpakketten belastingvrij

Werkgevers geven werknemers cadeau's met Sinterklaas, de kerst of op andere momenten.

Fiscale toelichting kerstpakket

Op kerstpakketten kan de eindheffing worden toegepast, deze vallen eerst in de vrije ruimte voor de WKR.

Als de waarde van de goederen of het voordeel niet meer is dan €136 bedraagt het eindheffingtarief 45%, is de waarde meer dan €136 dan geldt voor de volledige waarde een tarief van 75%, art. 32ab LB.

Let op

De kosten zijn voor beperkt aftrekbaar. De omzetbelasting is gewoon verrekenbaar.

Alternatieve oplossing een lief en leed fonds

Sommige  bedrijven hebben een personeelsfonds (vereniging) ter ondersteuning van werknemers die in financiële moeilijkheden zijn geraakt of tegen bijzondere uitgaven aanlopen. Een dergelijk fonds wordt ook wel een lief en leed fonds genoemd. Een dergelijk fonds is fiscaal voordelig maar moet zorgvuldig worden opgezet. Uitkeringen uit dit fonds zijn belastingvrij, mits gedurende de laatste vijf jaar de werkgever niet meer heeft bijgedragen dan de werknemers, vorenstaande conforma art. 11 lid 1 letter N wet Loonbelasting.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte