Parkeerkosten en/of garage belastingvrij vergoeden

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Parkeerkosten en/of garage belastingvrij vergoeden

Als de werkgever de kosten voor een parkeervergunning, garage of parkeerplek van de werknemer bij hem of haar thuis vergoed, vormt deze vergoeding belast loon.

Onder de werkkostenregeling is een dergelijke vergoeding belastingvrij, mits de werknemer een auto van de zaak rijdt. Dit wordt bevestigd via de site van de Belastingdienst. Volgens de Belastingdienst mag de parkeerplek of garage enkel worden gebruikt voor de auto van de zaak. Bij gemengd gebruik zou een vergoeding niet belastingvrij mogen plaatsvinden, aldus de Belastingdienst. Volgens mij is dit een iets te strikte uitleg van de regelgeving.

Belastingtip

Stel als werkgever wel een schriftelijke overeenkomst op tussen u en de werknemer. De vergoeding voor bijvoorbeeld een garage moet marktconform zijn, vraag eens rond in de buurt om een zakelijke prijs te bepalen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte