Parkeerkosten en auto van de zaak

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Parkeerkosten en auto van de zaak

Als de werknemer met de auto van de zaak parkeerkosten maakt, kunnen deze belastingvrij worden vergoed door de werkgever. Sinds 2004 staat dit keurig in de wet Loonbelasting. Dit geldt ook voor tolgelden en kosten voor een veer.
De parkeergelegenheid bij de werkgever op kantoor (plaats van werk) kan ook belastingvrij worden verstrekt. Het is niet helemaal duidelijk of de werkgever deze kosten (bijvoorbeeld van een parkeervergunning) ook belastingvrij mag vergoeden. Het geniet dan ook de voorkeur dat de werkgever deze kosten rechtstreeks voldoet.

U kunt de parkeerkosten niet vergoeden voor een werknemer die met de eigen auto rijdt.

Omzetbelasting en parkeerkosten

De vergoeding van parkeerkosten valt onder het BUA. Het is denkbaar dat niet alle BTW op de parkeerplaats altijd kan worden verrekend. Gezien de strijdigheid van het BUA met Europese wetgeving wordt door de geleerden gesteld dat het BUA ergens in 2010 of 2011 wordt aangepast of afgeschaft (prejudiciële vragen van de Hoge Raad van 14 november 2008 rolnummer 43.185).


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte