Belastingvoorstellen woningmarkt

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Belastingvoorstellen woningmarkt

De woningmarkt zit al een tijd redelijk op slot. Door de discussie over de hypotheekrenteaftrek wordt dit niet beter. Om de woningeigenaren een beetje tegemoet te komen, is de omzetbelasting op bepaalde verbouwingen verlaagd. Dit is een te beperkte wijziging die niet veel veranderingen in de markt heeft gebracht.

Voorstellen woningmarkt

  1. Verlaag de overdrachtsbelasting tot 2% (tot en met 31 december 2011).
  2. Verlaag de omzetbelasting op verbouwingen van 19% tot 6% (dit voor woningen van bijvoorbeeld 25 jaar oud).
  3. Belastingvrije opname uit spaarloon en levensloopregeling voor investeringen in woningen.
  4. Maak verbouwingen tot € 10.000 in milieuvriendelijke producten aftrekbaar in de inkomstenbelasting.
  5. Bedenk structureren waarbij de opstal wordt gekocht door de koper en de grond door bijvoorbeeld een familie, bank, gemeente, investeerder, etc. De erfpacht is onbeperkt aftrekbaar en de koopsom voor de woning is lager. Voor de erfpacht wordt de koper niet geconfronteerd met een 30-jarige beperking, bij hypotheekrente is dit thans wel zo.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte