U koopt een woning

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-10-2015
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

U koopt een woning

Als u een woning koopt, dan heeft dit fiscale gevolgen:

  1. U moet jaarlijks een bedrag bij uw inkomen tellen, het eigenwoningforfait.
  2. U mag de hypotheekrente en bepaalde overige kosten van uw inkomen aftrekken.

De aankoop van een eigen woning levert meestal een belastingvoordeel op. Dit voordeel kunt u maandelijks terugkrijgen via een zogenaamde voorlopige teruggave.

De belastingaangifte of aangifte inkomstenbelasting wordt door de eigen woning een stuk leuker. Het eerste jaar krijgt u bij de belastingaangifte extra geld terug en de jaren daarna kunt u ervoor kiezen om een voorlopige aanslag aan te vragen. De teruggave wordt u dan maandelijks door de Belastingdienst voldaan.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte