Estate planning en bedrijven

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-11-2011
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Estate planning en bedrijven

Als u een bedrijf (B.V., eenmanszaak, maatschap, VOF, etc.) zou hebben, moet u stilstaan bij de gevolgen van uw overlijden. Wie gaat de onderneming runnen? Wat zijn de fiscale gevolgen? Etc.

Wie een materiële onderneming zou erven of geschonken krijgt, kan gebruik maken van de zogenaamde bedrijfsopvolgingsfaciliteit. Er geldt een vrijstelling van 100% voor de eerste € 1.000.000 die wordt verkregen. Voor het restant geldt een gedeeltelijke vrijstelling en eventueel kan 10 jaar uitstel van betaling worden verkregen.

In dit onderdeel diverse voorbeelden en artikelen:

Schenken bedrijf.

Erven aandelen B.V.

Vastgoed B.V. en estate planning.

Certificeren aandelen in B.V.


Onderneming en estate planning

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte