Schenken bedrijf

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Schenken bedrijf

Sinds 2010 kunt u de aandelen in uw bedrijf belastingvrij schenken aan uw kinderen. Dit kan u vooruit helpen bij uw estate planning (vermogensoverdracht voor uw overlijden om belasting te besparen). De belastingclaim wordt doorgeschoven aan uw kinderen. U kunt alleen van de regeling gebruik maken als de B.V. waarvan u de aandelen schenkt een materiële (echte) onderneming drijft.

Advisering door een fiscaal jurist is noodzakelijk, hij zal u veelal adviseren om even met de Belastingdienst te gaan praten over de daadwerkelijke uitvoering en invulling.
 


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte