Vakantiewoning in buitenland

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-04-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Vakantiewoning in buitenland

"Ik heb mijn vakantiewoning in box 3 aangegeven en ben vergeten een vrijstelling te vragen omdat de woning in het buitenland is gelegen. Kan ik dit alsnog oplossen?" 

Een vakantiewoning in het buitenland moet u aangeven in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting. De waarde van de woning wordt meestal niet belast in Nederland, maar in het buitenland. U kunt dus in Nederland gebruik maken van een vrijstelling, deze moet u in uw aangifte inkomstenbelasting 2009 of aangifte inkomstenbelasting 2010 aangeven. Als u de woning nog nooit hebt aangeven, kunt u dit eenvoudig oplossen via de zogenaamde inkeerregeling.

U kunt een bezwaarschrift indienen bij de Belastingdienst, een voorbeeld kunt u hier vinden. Als u de aanslag al heeft ontvangen en de bezwaartermijn van 6 weken is verstreken, dan kunt u de inspecteur ambtshalve verzoeken om alsnog de voorkoming inzake dubbele belasting toe te passen, een voorbeeld kunt u hier vinden.


Een verzoek om een aanslag ambtshalve te verminderen moet binnen 5 jaar worden ingediend, deze periode kan langer zijn als u voor uw aangifte uitstel hebt gekregen.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte