Eigen inkomen kinderen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
08-04-2015
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Eigen inkomen kinderen

Minderjarige kinderen met een eigen inkomen moeten zelf dit inkomen opgeven aan de Belastingdienst. Let erop dat uw zoon of dochter niet onbeperkt mag bijverdienen. Voor de kinderbijslag ligt de jaarlijkse grens op € 5.000 (resp. 1.266 netto per kwartaal) en voor de studiefinanciering op € 12.000.

Vermogen

De bankrekeningen van uw minderjarige kinderen moet u zelf opnemen in uw aangifte inkomstenbelasting.

Belastingtip 1

Meestal is het financieel voordelig dat uw kind zelf aangifte doet bij de Belastingdienst.

Belastingtip 2

In sommige gevallen kan uw zoon of dochter ook nog studiekosten of ziektekosten aftrekken. Meestal is dit niet zo, maar zoekt u eens op het internet naar mogelijkheden.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte