Omzetbelasting en onroerende zaken

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
05-05-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Omzetbelasting en onroerende zaken

De levering van onroerende zaken is in beginsel vrijgesteld van omzetbelasting. Deze vrijstelling geldt echter niet voor:

  1. levering van bouwterreinen;
  2. de levering waarbij de koper en verkoper opteren voor een levering met omzetbelasting;
  3. de levering van een gebouw binnen 2 jaar na de eerste ingebruikname.

Samenloop omzetbelasting en overdrachtsbelasting

Bij de levering van onroerende zaken speelt ook de overdrachtsbelasting een rol. In sommige gevallen geldt een vrijstelling voor de overdrachtsbelasting als er omzetbelasting is verschuldigd. Dit kan een voordeel opleveren. Via deze vragenlijst kunt u bepalen wat u bij een levering van een onroerende zaak moet betalen. Laat u altijd door een deskundige fiscaal jurist of ervaren belastingadviseur adviseren, de risico's zijn namelijk te groot.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte