Fiscaal advies voor innovatieve ondernemers? Vraag het onze specialisten

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
04-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Innovatie fiscaal aantrekkelijk voor MKB

Ondernemers (eenmanszaak, VOF, maatschap of B.V.) die innovatieve diensten of producten aanbieden kunnen vrij eenvoudig gebruik maken van diverse fiscale belastingvoordelen. Deze voordelen blijven vaak onbenut.

Minder belasting over de winst

De winst die met innovaties wordt behaald wordt in een B.V. belast met een tarief van 5%, het normale tarief is 20% of 25% (vennootschapsbelasting). Deze regeling wordt binnen het MKB veel te weinig gebruikt. Ongeveer 2.000 bedrijven maken gebruik van de innovatiebox en dit is een fractie van de MKB-bedrijven die er gebruik van zouden kunnen maken.

Overige regelingen bij innovatie

Naast het lagere tarief voor de winstbelasting zijn er nog diverse maatregelen die voor innovatie van MKB-ondernemers aantrekkelijk zijn. De belangrijkste maatregelen zijn:

  1. Minder loonheffing over werknemers die aan de innovatie werken (WBSO).
  2. Sneller afschrijven op machines die voor de innovatie worden gekocht (RDA).
  3. Extra leningen om de innovatie mogelijk te maken.

Hoe kom ik voor de regelingen in aanmerking?

Maak een afspraak met één van onze fiscaal juristen en bespreek met hem de mogelijkheden. U kunt ook een fiscale scan laten uitvoeren, hierbij worden de mogelijkheden voor u onderzocht.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte