Maakt u optimaal gebruik van de werkkostenregeling?

Vraag de WKR scan aan via de offerte aanvraag !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Werkkostenregeling en kerstpakketten

Vanaf 2015 moet u verplicht gebruik maken van de werkkostenregeling. Binnen de werkkostenregeling wordt een kerstpakket ondergebracht in de zogenaamde vrije ruimte (cijfers 2015: 1,2% van de loonsom).

Kerstpakketten oude regeling

In de (oude) regeling mocht een werkgever een kerstpakket (maximaal voor € 70) fiscaalvriendelijk aan zijn werknemers geven. De heffing was beperkt tot 20% (eindheffing).

Kerstpakket en werkkostenregeling

Binnen de werkkostenregeling is het eigenlijk redelijk eenvoudig. Mits u ruimte heeft (1,2% van de loonsom) kunt u een kerstpakket belastingvrij aan een werknemer verstrekken. U moet er wel rekening mee houden dat het verstrekken van een kerstpakket gebruikelijk moet zijn, hierbij moet u met name rekening houden met de omvang / waarde van het kerstpakket. Als een kerstpakket van € 200 gebruikelijk is ( binnen uw sector), dan is er verder niks aan de hand.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte