Maakt u optimaal gebruik van de werkkostenregeling?

Vraag de WKR scan aan via de offerte aanvraag !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Werkkostenregeling en mobiele telefoonkosten

Het is fiscaal aantrekkelijk om de mobiele telefoonkosten door de werkgever te laten betalen. Als de kosten door de werknemer worden betaald (en door de werkgever vergoed), dan wordt dit gezien als loon (valt in de vrije ruimte). Het afsluiten (of omzetten) van het abonnement naar de werkgever is dus fiscaal interessant.

Hoe werkt de werkkostenregeling?

In de werkkostenregeling heeft de werkgever een belastingvrije ruimte van 1,2% vanaf 1 januari 2015 (2014: 1,5%) van de totale loonsom. Dus bij een loonsom van € 500.000 is dit € 6.000 per jaar. Komt de werkgever boven dit bedrag, dan moet over het meerdere een eindheffing van 80% worden toegepast.

Eindheffingstarief werkkostenregeling kan gunstig zijn

Stel dat de werkgever een netto bonus wil geven van € 10.000. Een brutering wil zeggen dat de werkgever dan € 21.000 bruto moet betalen (voor € 10.000 netto). Via de eindheffingsregeling moet er € 18.000 (€ 10.000 te vermeerderen met 80%) worden betaald.

Belastingtip werkkostenregeling

Sommige werkgevers zien de telefoonkosten als zogenaamde intermediare kosten, Of de Belastingdienst (uiteindelijk de rechter) dit zal accepteren, is nog niet duidelijk.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte