Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Modellen

Deze pagina is aangemaakt op: 10-11-2011 10:40. Laatst gewijzigd op: 11-05-2016 21:34.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Eigen woning en fiscus

U koopt een nieuwe woning en uw vorige woning staat nog te koop, dubbele woonlasten zijn dan het gevolg. U mag de rente op beide woningen nog gedurende 2 jaar (na het jaar van vertrek) aftrekken van uw inkomen. De regering heeft besloten dat, vanwege de crisis in de woningmarkt, de rente nog gedurende 3 jaar aftrekbaar is.

Belastingtip: verlaat uw woning op 1 januari 2012; hiermee heeft u nog aftrek van dubbele lasten in 2012, 2013, 2014 en 2015, namelijk het jaar van vertrek en de 3 jaar erna.

Verhuur uw woning

U kunt ook besluiten om uw leegstaande woning te verhuren. De hypotheekrente is dan niet meer aftrekbaar omdat de woning niet leeg staat. Als de woning na verhuur weer leeg komt te staan, herleeft het recht op hypotheekrenteaftrek, dit was tot 2011 niet zo. Hierbij geldt wel als voorwaarde dat u de woning tijdens de verhuur te koop moet laten staan. Veel mensen verhuren de woning stiekem. De huur wordt contant ontvangen en de bank weet niet dat u de woning verhuurt. Hiermee kunt u problemen krijgen met de Belastingdienst en uw hypotheekverstrekker.

Hypotheek via uw bedrijf

Uw werkgever of uw eigen onderneming (of B.V.) mag u ook een (tweede) hypothecaire lening verstrekken. Dit kan bijvoorbeeld zinvol zijn bij een verbouwing of renovatie van uw eigen woning, u hoeft dan niet direct naar de bank en wellicht dat uw werkgever u wil helpen. Uw werkgever kan een tweede recht van hypotheek krijgen en de rente en aflossing standaard op uw salaris inhouden. Voordeel voor u is dat u eenvoudiger een hypotheek / lening kunt krijgen. Voordeel voor uw werkgever is dat hij meer rendement maakt op zijn geld. Voor ondernemers is deze route fiscaal zeer aantrekkelijk, laat u hierover adviseren.

Deze column is verschenen in Hart van Enschede en Hart van Hengelo, een huis-aan-huis blad in de genoemde plaatsen.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice