Belastingplan 2013 en pensioen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
11-09-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Belastingplan 2013 en pensioen

Pensioen in eigen beheer DGA in 2013

Vanaf 2013 mag een B.V. de pensioenaanspraken van een DGA verminderen, de zogenaamde afstempeling van pensioen in eigen beheer. De voorwaarden en de omvang moeten nog door de minister worden vastgesteld. De lijn zal zijn dat afstempeling van pensioen zonder extreme gevolgen mogelijk is als de afstempeling nodig is vanwege reële ondernemingsverliezen of beleggingsverliezen. Afstempeling is enkel mogelijk op de ingangsdatum van het pensioen. Voor pensioenregelingen die op 1 januari 2013 al lopen komt er een overgangsregeling. Voor dergelijke pensioenen zal gelden dat afstempeling mogelijk  is in 2013, 2014 en 2015.

Pensioen ondernemers, wijziging FOR

In 2015 wordt de pensioenopbouw voor ondernemers (met een verplicht bedrijfspensioen) aangepast. Er zal een maximale opbouw gaan gelden van ruim 2% van het pensioengevende salaris. De winst van 3 jaar ervoor wordt als grondslag gehanteerd, derhalve de winst uit 2012. Deze nieuwe wet moet nog wel geaccepteerd worden.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte