Maakt u optimaal gebruik van de werkkostenregeling?

Vraag de WKR scan aan via de offerte aanvraag !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Noodzakelijke apparatuur en werkkostenregeling

Vanaf 2015 is de werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. Gereedschappen en communicatieapparatuur kunnen hierin fiscaal gunstig worden verstrekt (of vergoed of ter beschikking gesteld) aan werknemers, mits deze noodzakelijk zijn voor de werkzaamheden van de werknemer. U kunt deze dus volledig belastingvrij vergoeden, ter beschikking stellen of verstrekken.

Wat is gereedschap en / of apparatuur binnen de werkkostenregeling?

Gereedschappen zijn "gezamenlijke voorwerpen die voor het verrichten van een werkzaamheid nodig zijn". Het gereedschap wordt gebruikt om iets te maken, te controleren, te repareren of iets wat daar op lijkt. Daarnaast moet het meerdere keren gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld is: een printer, een fototoestel (voor een fotograaf) of een kwast (voor een schilder).

Wat valt niet onder gereedschappen?

  • schoonmaakmiddelen;
  • werkkleding;
  • kantoor meubels.

Wat is communicatie- en computerapparatuur binnen de werkkostenregeling?

Evenzo als voor gereedschappen geldt ook voor communicatie- en computerapparatuur een speciale regeling. Als bijvoorbeeld een printer, een laptop of mobiele telefoon nodig is om werkzaamheden op kantoor (of daarbuiten) te kunnen verrichten, dan valt deze in de categorie. Naast de aankoop van de telefoon valt ook het gebruik onder de belastingvrije vergoedingen en / of verstrekkingen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte