Maakt u optimaal gebruik van de werkkostenregeling?

Vraag de WKR scan aan via de offerte aanvraag !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Personeelsfeest en werkkostenregeling

Personeelsfeestjes, recepties, etc. zijn onbelast mits het feestje ‘op de werkplek’ heeft plaatsgevonden. De werkplek wordt voor toepassing van de regeling wat ruimer toegepast; ook andere locaties van het bedrijf van de werkgever, kwalificeren als werkplek.
De verstrekte consumpties waardeert u op nihil, ook voor werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren.

Organiseert u een personeelsfeest op een externe locatie, dan is sprake van loon voor de werknemer(s). Ook de kosten van artiesten vallen onder deze ongunstige regeling.

Voor de consumpties van een personeelsfeest op een externe locatie geldt, dat deze maaltijden tot het loon worden gerekend. Daarbij wordt uitgegaan van het factuurbedrag inclusief btw. Voor deze maaltijden geldt geen normbedrag.

Het loon van een personeelsfeest op een externe locatie kunt u uiteraard onderbrengen in de zogenaamde vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Belastingtip 1

Een feestje binnen uw bedrijf kan belastingvrij worden gehouden.

Belastingtip 2

Overweeg een personeelsfonds van waaruit u feestjes gaat betalen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte