Woningruil zonder belastingheffing

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Woningruil zonder belastingheffing

Voorstel

Als u uw koopwoning met een andere koopwoning ruilt, zou dit zonder overdrachtsbelasting moeten kunnen.

Voordeel

Mensen kunnen eenvoudiger verhuizen en de doorstroming op de woningmarkt komt weer op gang. Eigenaren van koopwoningen zijn sneller van hun huis af en kunnen weer lekker op een nieuwe plek gaan wonen.

Aandachtspunten

Banken zullen hier ook een creatieve oplossing voor kunnen bedenken. Wellicht middels een woningruilhypotheek, waarbij de woningruiler eventueel de hypotheek van de ander kan overnemen. Verdere aandachtspunten zijn de notariskosten en taxatiekosten.

Noot

Binnen de agrarische wereld wordt bij een ruilverkaveling al gewerkt met een vrijstelling voor de overdrachtsbelasting, deze regeling kan als basis worden genomen.


Woningruil zonder belastingen

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte