De 183-dagenregeling in het buitenland

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

De 183-dagenregeling in het buitenland

Wanneer moet u in het buitenland belasting betalen?

U moet in het buitenland belasting betalen. Dit is anders in bijzondere situaties waarbij u aan 3 voorwaarden voldoet (dan mag dus het woonland heffen):

  1. Minder dan 183 dagen in het buitenland verbleven (veelal in kalenderjaar). Het gaat om de dagen dat u in het buitenland bent, dus ziekte, werken, vakantie, etc. tellen mee (dagdeel is een dag) EN
  2. uw werkgever is niet gevestigd in het werkland (ook geen betaling door of namens werkgever in buitenland); én
  3. Uw loon komt niet ten laste van een een bedrijf (vaste inrichting) in het buitenland.

Er moet aan alle drie de voorwaarden worden voldaan. Wordt aan 1 (of 2) voorwaarden niet voldaan, dan mag het werkland heffen.


De 183 dagenregeling in buitenland

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte