Doorwerkbonus

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
05-01-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Doorwerkbonus

"Ik word dit jaar 62. Heb ik nu recht op een bonus, en zo ja, hoe krijg ik die?"

Antwoord

Vanaf het kalenderjaar waarin u 62 wordt, heeft u recht op de doorwerkbonus. Dit is een heffingskorting op de door u te betalen inkomstenbelasting, net als bijvoorbeeld de algemene heffingskorting en arbeidskorting.

De korting is een bepaald percentage van uw arbeidsinkomen tussen de € 9.295 en € 57.166. Wordt u 62, dan is de korting 1,5%. Bij 63 is het 6%, bij 64 8,5%, bij 65 en 66 2%,  bij 67 en ouder 1%. De doorwerkbonus komt pas naar voren in uw aangifte inkomstenbelasting, u vindt deze niet terug op de loonstrook van uw werkgever. Wilt u al meteen van uw doorwerkbonus kunnen genieten, vraag dan een voorlopige teruggaaf aan.

2012 Is overigens het laatste jaar van de doorwerkbonus. Vanaf 2013 wordt de werkbonus ingevoerd. Ook deze zal gelden voor 61-plussers en maximaal € 2.350 op jaarbasis bedragen.

Nieuws werkbonus / doorwerk bonus

De bonus komt per 2015 te vervallen. Werknemers die voor 2015 een werkbonus of doorwerkbonus ontvingen blijven recht houden, in 2018 wordt ook voor deze mensen de werkbonus afgeschaft.


Doorwerkbonus

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte