Ik studeer, mag ik studiekosten aftrekken?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Ik studeer, mag ik studiekosten aftrekken?

"Ik studeer en ontvang studiefinanciering. Kan ik studiekosten aftrekken?"

Antwoord

Het bepalen van aftrek studiekosten in combinatie met studiefinanciering is bijzonder lastig. Dit kort uitleggen is ondoenlijk. Gelukkig heeft de Belastingdienst dit ook begrepen en hiervoor een duidelijke brochure met allerlei voorbeeldberekeningen gemaakt. U kunt deze brochure downloaden. Haal al uw studiegegevens van afgelopen jaren tevoorschijn en ga er dan eens goed voor zitten.

Studiekosten 2016

Vanaf het studiejaar 2015/2016 geldt de ‘Wet studievoorschot hoger onderwijs’. Volgt u een studie in 2016? En hebt u hiervoor recht op studiefinanciering? Dan zijn de kosten die u in 2016 maakt voor uw studie niet aftrekbaar. Dit is fiscaal dus een stuk minder gunstig. Ontvangt u geen studiefinanciering ? Dan zijn de kosten - onder voorwaarden aftrekbaar.


Meer weten van ik studeer, mag ik studiekosten aftrekken?

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte