Einde blauwe envelop en begin mijnoverheid.nl

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
29-10-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Einde blauwe envelop en begin mijnoverheid.nl

De Belastingdienst moet u - volgens de wet - nog schriftelijk op de hoogte brengen van verschillende fiscale zaken (zoals het doen van aangifte). Bedrijven wennen al langzaam aan het digitaliseren van overheidsprocessen. Ook particulieren zullen de komende jaren niet meer op papier met de Belastingdienst communiceren. De Belastingdienst wil ook niet meer op papier met u communiceren (aangifte inkomstenbelasting, toeslagen, motorrijtuigenbelasting, etc.).

De blauwe envelop zal stoppen

De blauwe envelop zal de komende jaren minder vaak op uw spreekwoordelijke deurmat vallen. U moet uiteindelijk communiceren via mijnoverheid.nl. De Belastingdienst zal u hierover vanaf november 2014 steeds vaker informeren. Ook zal de fiscale wetgeving op dit onderdeel worden aangepast, dadelijk hoeft de Belastingdienst u niet meer op papier te informeren.

Ook het indienen van aangiften inkomstenbelasting gaat dan via de website of via een aangifte-app (komt in 2015).


Einde blauwe enveloppe begin mijnoverheid.nl

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte