Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
0 + 7 =

Kinderen en belastingen

Minderjarige kinderen met een eigen inkomen moeten zelf dit inkomen opgeven aan de Belastingdienst. Let erop dat uw zoon of dochter niet onbeperkt mag bijverdienen. Voor de kinderbijslag ligt de jaarlijkse grens ruwweg op € 4.000 (€ 1.240 per kwartaal) en voor de studiefinanciering op € 13.000.

Studenten met een bijbaantje krijgen vrijwel altijd geld terug van de Belastingdienst. Uit onderzoek blijkt dat ruim 200.000 studenten geen aangifte doen, terwijl vrijwel elke student met een bijbaan geld terugkrijgt. De gemiddelde teruggave bedraagt al snel € 300. Volgens de Belastingdienst laten studenten ruim € 60 miljoen liggen.

Hoe doet een student aangifte?

Eigenlijk is het heel simpel: download het programma op de site van de Belastingdienst en constateer dat de meeste gegevens al zijn ingevuld. Uit de berekening volgt dan of u geld terugkrijgt. Als dit het geval is, kunt u de aangifte digitaal versturen.

Belastingtips voor studenten

In sommige gevallen mag uw zoon of dochter zelf studiekosten of ziektekosten aftrekken van zijn of haar inkomen. Op deze site kunt u hierover diverse tips vinden.

Vermogen

De bankrekeningen van uw minderjarige kinderen moet u, als ouders, zelf opnemen in uw aangifte Inkomstenbelasting. Per kind heeft u recht op een extra vrijstelling van € 2.762, deze vrijstelling komt in 2012 te vervallen.


meer informatie over Kinderen en belastingen

Samengevat:

>
>
>
>