Kinderen en belastingen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kinderen en belastingen

Minderjarige kinderen met een eigen inkomen moeten zelf dit inkomen opgeven aan de Belastingdienst. Let erop dat uw zoon of dochter niet onbeperkt mag bijverdienen. Voor de kinderbijslag ligt de jaarlijkse grens ruwweg op € 4.000 (€ 1.240 per kwartaal) en voor de studiefinanciering op € 13.000.

Studenten met een bijbaantje krijgen vrijwel altijd geld terug van de Belastingdienst. Uit onderzoek blijkt dat ruim 200.000 studenten geen aangifte doen, terwijl vrijwel elke student met een bijbaan geld terugkrijgt. De gemiddelde teruggave bedraagt al snel € 300. Volgens de Belastingdienst laten studenten ruim € 60 miljoen liggen.

Hoe doet een student aangifte?

Eigenlijk is het heel simpel: download het programma op de site van de Belastingdienst en constateer dat de meeste gegevens al zijn ingevuld. Uit de berekening volgt dan of u geld terugkrijgt. Als dit het geval is, kunt u de aangifte digitaal versturen.

Belastingtips voor studenten

In sommige gevallen mag uw zoon of dochter zelf studiekosten of ziektekosten aftrekken van zijn of haar inkomen. Op deze site kunt u hierover diverse tips vinden.

Vermogen

De bankrekeningen van uw minderjarige kinderen moet u, als ouders, zelf opnemen in uw aangifte Inkomstenbelasting. Per kind heeft u recht op een extra vrijstelling van € 2.762, deze vrijstelling komt in 2012 te vervallen.


Kinderen en belastingen

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte