Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
0 + 4 =

Testament nodig?

Wat kost het?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld wat een testament kost en of men überhaupt een testament nodig zou hebben. In dit artikel een kort en bondig inzicht in de wereld van de testamenten.

Wat kost een testament?

Een eenvoudig testament kost ongeveer € 200. Als u kinderen heeft, kunt u zelfs 2 testamenten (beide ouders) laten opstellen voor minder dan € 400. U kunt zelf uw testament maken via www.estateplanningsjuristen.nl (klik op de knop “zelf akten maken”).

Wettelijke verdeling

Als iemand komt te overlijden zonder testament, dan zal de erfenis via de wet worden verdeeld. De partner krijgt in dit geval alle goederen (woning / geld / verzekeringen, etc.), dit onder de verplichting om ook de schulden over te nemen. De kinderen krijgen een vordering op de langstlevende partner. De kinderen krijgen dus in eerste instantie niets in handen.

Testament opstellen

Via een testament kunt u uw zaken beter regelen. U kunt erfbelasting besparen en daarnaast ervoor zorgen dat bepaalde zaken (zoals een auto, schilderij, vakantiewoning, etc.) naar een bepaalde persoon gaan en niet naar de langstlevende (legaat). Eventueel kunt u de langstlevende een recht geven om de zaken altijd te blijven gebruiken (vruchtgebruik). Tevens kunt u een voogd voor uw kinderen benoemen en een executeur om uw nalatenschap af te wikkelen. U heeft dan dus uw zaken beter en fiscaal gunstiger geregeld.

Vragen

U kunt over dit onderwerp gratis vragen stellen via www.notaristip.nl.


meer informatie over Testament nodig?

Samengevat:

>
>
>
>