Codicil

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
25-11-2011
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Codicil

Inleiding

Hierna vindt u onderwerpen die in een codicil kunnen worden opgenomen. Een codicil moet geheel eigenhandig worden geschreven, gedagtekend en ondertekend. Zaken die in een codicil rechtsgeldig kunnen worden geregeld, zijn:

  1. Persoonlijke wensen ten aanzien van de uitvaart. Dit kan van alles zijn, zoals of u wilt worden begraven of gecremeerd.
  2. Welke tekst u op de rouwbrief wilt laten vermelden, welke muziek u in gedachte heeft voor de plechtigheid.
  3. Wie uw financiƫle zaken moet gaan regelen.
  4. Het legateren van bepaalde goederen, zoals meubelen en lijfsierraden.

Let op: een executeur kan niet meer bij codicil worden benoemd.

Te legateren roerende voorwerpen

Hierbij verklaar ik .............................. (volgen volledige naam, beroep, woonplaats met adres, geboortedatum en -plaats; indien gehuwd, dan tevens invullen de volledige naam van de echtgenoot) te legateren aan:

  1. .............................. (volgen volledige naam, woonplaats, adres en zo mogelijk geboortedatum) mijn .............................. (volgt volledige omschrijving van het te legateren roerend voorwerp);
  2. enz.

Bron: Jongbloed Fiscaal Juristen

Codicil

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte