Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte (eventueel bij u thuis) al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-09-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

BSN / sofinummer

Enkele jaren geleden is het burgerservicenummer (BSN) ingevoerd. Het BSN is de vervanger van het sofinummer. Het bestaat ook uit dezelfde cijfers als het sofinummer. Het BSN is een nummer dat u nodig heeft als u met de overheid in Nederland te maken heeft.

U gaat in Nederland wonen, hoe krijgt u een BSN?

U krijgt uw BSN van de gemeente waar u gaat wonen. Als u geen BSN kunt krijgen, dan moet u een sofinummer aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kan niet bij alle belastingkantoren. U dient hiervoor wel eerst een afspraak te maken via de BelastingTelefoon (0800 - 0543). Verder moet u over een paspoort en een woonadres in Nederland beschikken. Komt u van buiten de EU / EER, dan moet u ook een verblijfsvergunning hebben van de IND.

U gaat emigreren, wat te doen met uw BSN?

Als u gaat emigreren, blijft uw BSN bestaan. U hoeft verder niks te doen.

BSN en bedrijven

Eenmanszaken en natuurlijke personen staan onder hun BSN bij de Belastingdienst geregistreerd. Rechtspersonen en samenwerkingsverbanden krijgen een eigen fiscaal nummer. Voor vragen, opmerkingen en overige informatie verwijzen we u graag naar de website van de Rijksoverheid.

Vragen?

Vragen over BSN-nummer? Stuur ons een e-mail of bel ons.


BSN / sofinummer

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte