Voorlopige aanslag 2016

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-11-2015
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Voorlopige aanslag 2016

Als u belasting moet betalen of terugkrijgt, dan kunt u om een voorlopige aanslag vragen. De Belastingdienst kan u ook een voorlopige aanslag opleggen respectievelijk toesturen. Ditzelfde geldt ook voor de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekeringswet.

Aanvragen voorlopige aanslag 2016

Een voorlopige aanslag moet u in termijnen gedurende het jaar betalen, resp. u krijgt de voorlopige aanslag in termijnen terug. Een voorlopige aanslag over 2016 kunt u tot 1 april 2017 aanvragen, tenminste als u geld terug verwacht. U kunt ook al een voorlopige aanslag voor 2016 aanvragen.

Voorlopige aanslag 2016 moet digitaal

De voorlopige aanslag 2016 kunt u alleen nog aanvragen, wijzigen of stopzetten via de digitale route. De voorlopige aanslag 2016 ontvangt u normaal gesproken gewoon thuis in de brievenbus (eind november 2015). Als u deze wilt wijzigen of stopzetten, moet u hiervoor online een formulier invullen (en versturen) via mijn belastingdienst.


Voorlopige aanslag 2016

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte