Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Belastingaangifte 2011

De wijzigingen voor de belastingaangifte 2011 zijn bekend. In dit artikel zullen wij de aftrekposten gaan toelichten, dit artikel zal daarom steeds worden aangevuld. De wijzigingen die voor de aangifte Inkomstenbelasting 2011 bekend zijn, zullen wij nu alvast weergeven.

Fiscaal partnerschap

Mensen die getrouwd zijn, worden altijd als fiscaal partner aangemerkt. Als deze personen duurzaam gescheiden leven, blijven ze ook fiscaal partner, tenzij ze niet meer op hetzelfde adres staan ingeschreven en er een verzoek tot echtscheiding is ingediend (vóór 1 juli 2011). Bij mensen die ongehuwd samenwonen is minder snel sprake van fiscaal partnerschap. In de aangifte moet u diverse vragen (ja/nee) beantwoorden: De vragen zijn:

  1. Is er een samenlevingsovereenkomst (via notaris)?
  2. Is er een gezamenlijk kind (of kind ander erkend)?
  3. Aangewezen in elkaars pensioenregeling?
  4. Is er een gemeenschappelijke woning?
  5. Woont u op hetzelfde adres (volgens de gemeente)?

Sparen en beleggen

De peildatum voor uw vermogen was 1 januari en 31 december. Per 2011 is de peildatum 1 januari 2011. Sinds 2011 is er geen aparte vrijstelling meer voor groen beleggen, dit valt nu onder het kopje : maatschappelijk beleggen.

Lijfrentepremies

Een lijfrente die u in 2011 wilt aftrekken, moet u ook in 2011 betalen. Voor ondernemers die de onderneming staken, is de regeling iets ruimer (betalen vóór 1 juli 2012).


Belastingaangifte 2011

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte