Alimentatie aftrekbaar?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Alimentatie aftrekbaar?

"Ik betaal alimentatie aan mijn kinderen en ex-partner. Wat is aftrekbaar en hoe zit het met de advocaatkosten?"

  • Partneralimentatie: hetgeen u in het jaar heeft betaald is aftrekbaar, dit gaat om periodieke betalingen, aanvullingen of betalingen ineens. De afspraken moeten in een convenant zijn¬†vastgelegd en geen vrijblijvende bijdragen zijn.
  • Kinderalimentatie: is sinds 2015 niet meer aftrekbaar, wellicht nog een deel als uw kinderen ouder zijn dan 21 jaar.
  • Advocaatkosten zijn voor de belastingbetaler niet aftrekbaar. Voor de ontvanger van de alimentatie zijn deze kosten soms wel aftrekbaar, dit namelijk enkel voor het deel dat¬†betrekking heeft op de verkrijging van partneralimentatie.

Alimentatie aftrekbaar

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte