Bril aftrekbaar

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Bril aftrekbaar

"Ik heb een nieuwe bril, een deel is vergoed maar niet alles. Zijn de zelf betaalde kosten aftrekbaar?"

Kosten van hulpmiddelen zijn sinds enkele jaren minder vaak aftrekbaar. Ze zijn alleen nog aftrekbaar als ze u helpen met iets dat u zonder dit hulpmiddel niet zou kunnen. Het moet dan dus een lichaamsfunctie overnemen. Brillen en contactlenzen zijn niet meer aftrekbaar, deze hulpmiddelen vervangen namelijk het gezichtsvermogen niet. Ook de kosten voor een laserbehandeling zijn niet meer aftrekbaar.

Financiële tip brillen

Omdat brillen en contactlenzen niet meer worden vergoed, is het verstandig om bij uw keuze voor een zorgverzekeraar kritisch te kijken naar de vergoeding die hiervoor wordt betaald.


Bril aftrekbaar

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte