Hoortoestel aftrekbaar

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Hoortoestel aftrekbaar

"Ik heb een nieuw hoortoestel gekocht, een deel is vergoed. Zijn de zelf betaalde kosten aftrekbaar?" 

Kosten van hulpmiddelen zijn sinds enkele jaren minder snel aftrekbaar. Ze zijn alleen nog aftrekbaar als ze u helpen met iets dat u zonder dit hulpmiddel niet zou kunnen, het moet dan dus een lichaamsfunctie overnemen. Brillen zijn niet aftrekbaar, hoortoestellen wel. De kosten zijn aftrekbaar voor zover deze niet worden vergoed.

Belastingtip hoortoestel

De kosten voor de batterijen en reparatiekosten zijn ook aftrekbaar. Bewaar wel de bon.

Financiële tip

In sommige gevallen vergoedt de gemeentelijke Sociale Dienst of de uitkeringsinstantie een deel van de kosten voor uw hoortoestel.


Hoortoestel aftrekbaar

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte