De inkomensafhankelijke combinatiekorting

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

De inkomensafhankelijke combinatiekorting

De inkomensafhankelijke combinatiekorting geldt voor:

  • minstverdienende partners en alleenstaande ouders; 
  • met een inkomen van minimaal € 4.881 (cijfers 2016), danwel recht op zelfstandigenaftrek;
  • die de zorg hebben voor kinderen onder de 12 jaar.

Het basisbedrag van deze heffingskorting is € 1.039 (cijfers 2016). Voor elke euro die meer wordt verdiend dan € 4.881 loopt de inkomensafhankelijke combinatiekorting op tot maximaal € 2.769. Dit maximale bedrag wordt bereikt bij een inkomen uit werk van zo'n € 33.000.

Bij co-ouderschap kunnen beide ouders recht hebben op de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Vereist is dat het kind ten minste 6 maanden bij de ouder ingeschreven heeft gestaan. In geval van co-ouderschap is deze eis niet van toepassing als het kind tegelijkertijd tot het huishouden van beide ouders heeft behoord. Hiervan is sprake indien het kind doorgaans tenminste 3 gehele dagen per week tot het huishouden van de ene ouder behoort, en voor de overige tijd doorgaans tot het huishouden van de andere ouder behoort.

Let op dat u dit tijdens het echtscheidingsverzoek moet indienen bij de rechtbank.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte