Kindgebonden budget

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
27-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kindgebonden budget

Hebt u kinderen jonger dan 18 jaar? Naast de kinderbijslag komt u wellicht in aanmerking voor een extra toelage, het zogenaamde kindgebonden budget. De bijdrage hangt af van het inkomen van de ouders, de leeftijd van de kinderen en het aantal kinderen. In sommige gevallen heeft u wel recht op een kindgebonden budget (ook als u geen kinderbijslag ontvangt).

Vermogen en kindgebonden budget

Als uw vermogen hoger is dan zo'n € 100.000, dan heeft u geen recht op een kindgebonden budget.

Kindgebonden budget aanvragen

U kunt het kindgebonden budget eenvoudig via een speciale site van de Belastingdienst aanvragen, deze site kunt u hier vinden. U kunt ook eerst een proefberekening maken, dit kunt u hier doen.

Kindgebonden budget 2015

  • Hebt u een kind van 16 of 17 jaar? Dan krijgt u vanaf 1 augustus 2015 meer kindgebonden budget. Vanaf deze datum zit de tegemoetkoming in de onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS) bij het kindgebonden budget.
  • De overheid heeft de kindregelingen vereenvoudigd of, zoals een fiscalist zegt, "een groot deel van de regelingen is afgeschaft". Een deel van deze ondersteuning krijgt u voortaan via het kindgebonden budget.
  • Voor alleenstaande ouders bedraagt het kindgebonden budget maximaal € 3.500 per jaar
  • Woont uw kind in Argentinië, Belize, Chili, Ecuador, Egypte, Hong Kong, Jordanië, Macedonië, Panama, Paraguay, Thailand, Turkije of Uruguay? Dan kunt u geen kindgebonden budget meer krijgen. Tenzij u al kindgebonden budget ontvangt, dan houdt u dit tot 1 juli 2015. Ook voor andere landen gaat deze regeling binnenkort (in 2015 of daarna) veranderen. \


Kindgebonden budget

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte