Kinderopvang en belastingteruggave

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
02-10-2015
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kinderopvang en belastingteruggave

Als uw kinderen naar de kinderopvang gaan, heeft u meestal recht op kinderopvangtoeslag. U hoeft dit maar één keer aan te vragen, daarna gaat dit elk jaar vanzelf. Rond de vierde verjaardag van uw kind moet u het stopzetten, dan gaat uw kind immers naar school.

Aanvragen

De aanvraag van kinderopvangtoeslag moet bij de Belastingdienst, dit gaat het eenvoudigst via het internet (klik hier voor het programma). U kunt tijdens werkdagen ook met de Belastingdienst bellen op 0800 - 0543, dit kan tot 20.00 uur, met uitzondering van vrijdagen.

Voorwaarden

De voorwaarden om geld van de Belastingdienst te krijgen, zijn de volgende:

  1. Het kind moet op uw adres zijn ingeschreven.
  2. U moet inkomen genieten uit een baan of onderneming (kleine uitkering ontvangen is soms geen probleem). Werken in het buitenland (EU) is toegestaan.
  3. De kinderopvang moet erkend zijn.
  4. U of uw partner moet de kinderopvang betalen.
  5. U kunt maximaal 230 uur kinderopvang vragen.

U kunt hier een proefberekening maken om te kijken hoeveel geld u kunt krijgen.

Kinderopvang en buitenland

Als u in Nederland woont en in het buitenland werkt (binnen EU), hebt u ook recht op een kinderopvangtoeslag. In sommige gevallen mag u uw kind zelfs naar een buitenlandse opvang brengen. Deze kinderopvang moet zich dan wel aanmelden bij het ministerie van Onderwijs.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte