Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
3 + 7 =

Computer belastingvrij

Tegenwoordig zijn er veel soorten communicatiemiddelen en computers. Denk hierbij aan een laptop, tablet of uitgebreide telefoon / smartphone. Om te bepalen of iets een computer of "telefoon / communicatiemiddel" is, gaat de Belastingdienst uit van het volgende:

• Smartphones en dergelijke apparaten met een beeldscherm (diagonaal) van maximaal 7 inch (17,78 cm) zijn communicatiemiddelen. Is het scherm groter dan 7 inch en wilt u het apparaat toch als communicatiemiddel behandelen, dan moet u aannemelijk kunnen maken dat er sprake is van een communicatiemiddel.
  • Pocket-pc's, mini-notebooks, tablets, netbooks, e-readers en navigatieapparatuur zijn computers.

U mag uw werknemer een computer vergoeden of verstrekken, en natuurlijk ook de bijbehorende randapparatuur. De voorwaarden zijn:

• 90% of meer zakelijk gebruik;
  • apparatuur moet meerdere jaren kunnen worden gebruikt;
  • verstrekken is eenvoudiger (en meestal fiscaal gunstiger) dan vergoeden.

Bij privégebruik van meer dan 10% moet een deel van de "waarde" tot het loon worden gerekend. Bij een ter beschikking gestelde computer met printer moet u in het 1e, 2e en 3e jaar 30% van de waarde van de computer in het economische verkeer tot het loon rekenen.

meer informatie over Computer belastingvrij

Samengevat: